Quan pot ser necessari utilitzar diners en l'activitat del Banc de Temps?


Quan el servei realitzat requereix de manera imprescindible la utilització de productes o materials que costen diners. En aquest cas és convenient que la persona que rep el servei compensi a qui li fa per les despeses ocasionades.


Per exemple:

Una persona utilitza el seu propi cotxe per acompanyar una altra persona a algun lloc. La manera de fer-ho seria sortir de casa amb el dipòsit ple, fer el servei/acompanyament i a l'acabar anar a omplir de nou el dipòsit. L'import de la gasolina que s'ha gastat és el que qui ha rebut el servei hauria de pagar a qui l'ha acompanyat.

Un altre exemple:

Jo sóc perruquera i ofereixo el servei de tallar, pentinar, tenyir, etc. Si faig el servei a casa meva i utilitzo els meus productes (xampú, tint, escuma, etc.) puc acordar amb la persona que ve a pentinar-se que no li cobraré la meva feina (això seria el servei), però si li cobraré el cost dels productes utilitzats. 

Del que es tracta és de que intercanviem serveis i coneixements utilitzant el nostre temps i les nostres habilitats però sense incórrer en una pèrdua econòmica per ningú.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ajudan's a millorar amb els teus comentaris. Moltes gràcies!